Ücretsiz ve açık kaynak vektör grafik editörü Inkscape , 1.1 sürümüne güncellendi. Yeni sürüm bir hoş geldiniz iletişim kutusu, bir komut paleti, yeniden yazılmış yerleştirme sistemi ve bir çok yenilik içeriyor.
Inkscape 1.1 , üç yıldan fazla bir süredir geliştirilmekte olan büyük Inkscape 1.0 sürümünden bir yıl sonra geliyor .
Bu sürümle birlikte, ücretsiz ve açık kaynaklı vektör grafik düzenleyici, tuval renklerini, klavye kısayolları düzenini ve temayı (koyu veya açık mod dahil) seçebileceğiniz ve ayrıca mevcut bir dosyayı seçebileceğiniz veya şablonlardan yeni bir tane oluşturabileceğiniz karşılama ekranı geliyor.
Inkscape 1.1’deki diğer bir yeni özellik , tuşu kullanılarak açılabilen ve menüleri veya klavye kısayolunu kullanmadan çeşitli işlevlerin aranmasına olanak tanıyan bir komut paletidir:
Inkscape 1.1 ile gelen değişiklikler:
- Yeni arama alanını kullanarak tercih seçeneklerini bulmak artık daha kolay
- Düğüm aracıyla yol parçalarını kopyalamak, kesmek ve yapıştırmak artık mümkün
- Nesne ana hatlarını görüntülerken gerçek renklerini de gösteren Yeni Anahat Yerleşimi modu
- Dosya seçimi iletişim kutusundaki ‘Kaydet’ tıklandıktan sonra dışa aktarma zaten gerçekleşeceğinden, PNG Dışa Aktarma iletişim kutusunda ‘Dışa Aktar’ı tıklamaya gerek kalmıyor
- Doğrudan Inkscape’den JPG, TIFF, optimize edilmiş PNG ve WebP olarak dışa aktarabilirsiniz
- Kopyalanan bir nesneyi yapıştırırken, Inkscape artık onu varsayılan olarak doğrudan seçili nesnenin üzerine yapıştırıyor
Inkscape ‘i buradan indirebilirsiniz.
Yazının orijinalini buradan okuyabilirsiniz.
Kariyerime 26 yıl önce başladım. Windows ve Linux sistemlerinin kurulumu, yapılandırılması, yönetimi ve bakımı dahil olmak üzere birden fazla sistem üzerinde uzmanlaştım.
Açık kaynak dünyasındaki en son gelişmelerden haberdar olmaktan ve Linux hakkındaki en son araçları, özellikleri ve hizmetleri denemekten hoşlanıyorum.
Son 6 yıldır sistem ve ağ yöneticisi olarak görev yapıyorum ayrıca Pardus Dönüşüm Projesini yönetiyorum ve Pardus İşletim Sisteminin yaygınlaşması adına uğraş gösteriyorum.
Boş zamanlarımda açık kaynaklı uygulamaların Türkçe çevirisine katılıyorum ve The Document Foundation üyesiyim.