İsteğe bağlı video akışı hizmeti Disney Plus, dünya çapında milyonlarca izleyici için bir eğlence kaynağıdır. Ancak birçok kullanıcı hala cihazlarıyla uyumlu Disney Plus sürümlerini bekliyor. Bunlardan birisi de Linux kullanıcılarıdır . Disney Plus’ın Linux uyumlu sürümünü bekliyorlar ancak Dijital Haklar Yönetimi sorunları nedeniyle hala Linux kullanıcılarının resmi olarak desteklenen bir uygulaması yok. Ancak bu, Linux kullanıcılarının Disney Plus’ta en sevdikleri içeriği izlemelerini kısıtlamaz. Linux üzerinde Disney Plus kullanıcıları, Disney Plus içeriğine aşağıda belirtilen yöntemleri kullanarak erişebilirler
Firefox’ta Dijital Haklar Yönetimini (DRM) Etkinleştirin
Ubuntu’da Disney Plus hizmetini izleyebilmek için Firefox tarayıcınızda Dijital Haklar Yönetimini etkinleştirmemiz gerekiyor. DRM veya Dijital Haklar Yönetimi, diğer birçok akış hizmeti gibi Disney Plus tarafından harika içeriklerine yetkisiz erişimi engellemek için kullanılır.
Adım 1. Şimdi başarılı bir şekilde açıldığında Firefox tarayıcınızı başlatalım, sağ üst köşeden Firefox menüsüne (üç yığılmış satır) tıklayın.
Adım 2. Tercihler menüsünü seçin.
Adım 3. Sol panelden Genel sekmesini seçin.
Adım 4. Genel sekmesinde, Dijital Hak Yönetimi (DRM) içerik seçeneğine ulaşana kadar aşağı kaydırın , ardından Firefox’ta bu seçeneği etkinleştirmek için kutuyu işaretleyin.
Google Chrome User Agent Edinin
Firefox’ta Dijital Haklar Yönetimini etkinleştirdikten sonra. Şimdi Firefox’u Windows’ta Google Chrome gibi göstermemiz gerekiyor ve bunun nedeni ne Linux ne de Firefox’un Disney Plus tarafından desteklenmemesi. Sonuç olarak, Google Chrome kullanıcı aracısı dizesiyle alay edip Firefox’a koyacağız.
İlk Yöntem: Windows’ta Google Chrome
Üzerinde Windows ve Google Chrome yüklüyse aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz; aksi halde bu yöntemi atlayın ve ikinci yönteme bakın.
Adım 1. Windows makinenizden Google Chrome’u açın. Ardından, Chrome penceresinin sağ üst köşesindeki Chrome ayarlarını (üç nokta) açın.
Adım 2. Daha Fazla Araç’ı seçin, ardından Geliştirici araçlarını açın.
Adım 3. Geliştirici araçları başarıyla açıldığında Konsol sekmesini seçin.
Adım 4. Okun yanına, kullanıcı aracınızı almak için sonraki komutu yazın.
navigator.userAgent;
Komut başarıyla çalıştığında, kullanıcı aracısını aşağıdaki gibi alacaksınız:
Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/79.0.3945.88 Safari/537.36
Yukarıdaki dizeyi Ubuntu’daki Firefox uygulamasında kullanacağız.
İkinci Yöntem: Google Chrome Kullanıcı Aracısı Veritabanı
Google Chrome yüklü Windows’unuz yoksa, en son Google Chrome kullanıcı aracısını almak için bu yöntemi kullanabilirsiniz.
Adım 1. Bu bağlantıdan Google Chrome kullanıcı aracısı veritabanını açın .
Adım 2. Windows kullanıcı aracısında Chrome’u almak için kaydırın. Ardından, sonraki adımlarda kullanacağımız için bu dizeyi kopyalayın.
Firefox’ta Özel Bir Ayar Oluşturun
Artık Google Chrome kullanıcı aracısına sahipsiniz. Tek yapmamız gereken onu Firefox’a koymak.
Adım 1. Ubuntu makinenizde Firefox uygulamasını açın.
Adım 2. Firefox yapılandırmalarını açmak için adres çubuğuna aşağıdaki komutu yazın.
about:config
Adım 3. Aşağıdaki gibi bir uyarı görebilirsiniz. Devam etmek için Kabul Et’i tıklayın .
Adım 4. Ardından, tüm yapılandırma seçeneklerini önizlemek için Tümünü Göster düğmesini tıklayın.
Adım 5. Ardından, kullanıcı aracısını geçersiz kılma seçeneği olup olmadığını bulmak için aşağıdaki “general.useragent.override” seçeneğini arayın. Bu seçeneği bulamadıysanız, “general.useragent.override.disneyplus.com” bu adla yeni bir seçenek oluşturun ve türü olarak dizeyi seçin.
6. Adım. Şimdi Google Chrome kullanıcı aracısını yapıştırın ve kaydedin.
Adım 7. Yeni seçeneği ekledikten sonra aşağıdaki gibi görünecektir.
Adım 8. Firefox yapılandırma tablosunda aşağıdaki gibi listelenmelidir.
Adım 9. Firefox’tan Disney Plus’ı açalım.
Şimdi oturum açın ve Ubuntu makinenizde Disney Plus izlemeye başlayın.
Yazının orijinalini buradan okuyabilirsiniz.
Kariyerime 26 yıl önce başladım. Windows ve Linux sistemlerinin kurulumu, yapılandırılması, yönetimi ve bakımı dahil olmak üzere birden fazla sistem üzerinde uzmanlaştım.
Açık kaynak dünyasındaki en son gelişmelerden haberdar olmaktan ve Linux hakkındaki en son araçları, özellikleri ve hizmetleri denemekten hoşlanıyorum.
Son 6 yıldır sistem ve ağ yöneticisi olarak görev yapıyorum ayrıca Pardus Dönüşüm Projesini yönetiyorum ve Pardus İşletim Sisteminin yaygınlaşması adına uğraş gösteriyorum.
Boş zamanlarımda açık kaynaklı uygulamaların Türkçe çevirisine katılıyorum ve The Document Foundation üyesiyim.