Signal’de yeniyseniz ve Signal’i masaüstünde kullanıp kullanamayacağınızı merak ediyorsanız, cevap evettir. Signal’i akıllı telefonunuzla birlikte Linux, Windows ve macOS sistemlerine kurabilirsiniz.
Yöntem 1: Snap kullanarak Ubuntu ve diğer Linux’a Signal yükleme
Ubuntu kullanıyorsanız, Signal masaüstü uygulamasını Yazılım Merkezinde Snap paketi formatında bulabilirsiniz.
sudo snap install signal-desktop
Yöntem 2: Signal’i Debian ve Ubuntu tabanlı dağıtımlara APT aracılığıyla yükleyin (resmi Signal deposunu kullanarak)
Signal’i Debian, Debian, Linux Mint, temel işletim sistemi ve Debian / Ubuntu tabanlı diğer dağıtımlardaki resmi deposundan yüklemek için izlemeniz gereken adımlar aşağıda verilmiştir.
İlk şey, resmi Signal deposu için GPG anahtarını almak ve bunu APT paket yöneticinizin güvenilir anahtarlarına eklemektir.
wget -O- https://updates.signal.org/desktop/apt/keys.asc | sudo apt-key add -
Eklenen anahtar ile depoyu sisteminize güvenle ekleyebilirsiniz. Depo adında xenial kullanımı sizi endişelendirmesin . Ubuntu 18.04, 20.04 ve daha yeni sürümlerin yanı sıra Debian, Mint vb. İle çalışacaktır.
echo "deb [arch=amd64] https://updates.signal.org/desktop/apt xenial main" | sudo tee -a /etc/apt/sources.list.d/signal-xenial.list
Artık depoyu eklediğinize göre, önbelleği güncelleyin ve Signal masaüstü uygulamasını yükleyin:
sudo apt update && sudo apt install signal-desktop
Yöntem 3: Signal’i Flatpak kullanarak Fedora ve diğer Linux’a yükleme
Signal için .rpm dosyası yok. Ancak, bir Flatpak paketi mevcuttur ve bunu, Fedora’da Signal almak için kullanabilirsiniz.
flatpak install flathub org.signal.Signal
Kurulduktan sonra menüden çalıştırabilir veya terminalde aşağıdaki komutu kullanabilirsiniz:
flatpak run org.signal.Signal
Konunun orijinalini buradan okuyabilirsiniz.
Kariyerime 26 yıl önce başladım. Windows ve Linux sistemlerinin kurulumu, yapılandırılması, yönetimi ve bakımı dahil olmak üzere birden fazla sistem üzerinde uzmanlaştım.
Açık kaynak dünyasındaki en son gelişmelerden haberdar olmaktan ve Linux hakkındaki en son araçları, özellikleri ve hizmetleri denemekten hoşlanıyorum.
Son 6 yıldır sistem ve ağ yöneticisi olarak görev yapıyorum ayrıca Pardus Dönüşüm Projesini yönetiyorum ve Pardus İşletim Sisteminin yaygınlaşması adına uğraş gösteriyorum.
Boş zamanlarımda açık kaynaklı uygulamaların Türkçe çevirisine katılıyorum ve The Document Foundation üyesiyim.